פיצויים עבור תאונת עבודה

איך מחשבים את סכום הפיצוי על תאונת עבודה?

תאונות הן חלק בלתי נפרד מחיינו ויכולות לקרות לכולנו בכל מקום, בכל זמן ובכל סוג עבודה. 

כך, בין אם אתם עובדי משרד שיושבים על הכיסא רוב היום ובין אם אתם עובדים בעבודה פיזית ואינטנסיבית, חשוב שתדעו מה הזכויות שלכם במקרה של תאונה בעבודה. 

הנה כל מה שתצטרכו לדעת כדי לענות על השאלה העיקרית – כמה כסף מקבלים על תאונת עבודה?

מהי תאונת עבודה?

תאונת עבודה או פגיעה בעבודה, היא תאונה המתרחשת בזמן העבודה, בדרך לעבודה וממנה ובעיקר, עקב העבודה. עם זאת, לא כל תאונה או פגיעה שאירעה בעבודה תהיה מוכרת על ידי ביטוח לאומי והגופים השונים ככזאת. לכן, חשוב להבין אילו אירועים יכולים להיכלל כתאונות עבודה על מנת לדעת האם כדאי להגיש תביעה לפיצויים. 

מתי תאונה בעבודה תהיה מוכרת כתאונת עבודה?

בהגדרה הכללית והרחבה יותר, תאונת עבודה תיחשב לכזו רק אם התרחשה תוך כדי העבודה או במסגרת העבודה, אך כשמתעמקים בפרטים ובזמן אמת, לא כל מקרה של תאונת עבודה ייחשב לכזה בבית המשפט, על ידי ביטוח לאומי או על ידי חברות הביטוח הפרטיות. 

תאונת עבודה היא לא רק מנת חלקם של עובדים שכירים, שכן גם עובדים עצמאיים ומתנדבים זכאים לפיצויים בגין פגיעה בעבודה, בתנאי כמובן שהתאונה התרחשה במסגרת העבודה או ההתנדבות ועומדת בקריטריונים של ביטוח לאומי. 

ניתן להגדיר פגיעה בעבודה על ידי הנסיבות הבאות:

  • בדרך אל העבודה מביתו או בדרך אל ביתו מהעבודה, בדרך ממקום עבודתו למקום עבודה נוסף במיקום שונה.
  • בזמן העבודה עצמה במקום העבודה או בסביבה הקרובה לעבודה, בתנאי שיש קשר לעבודה.
  • בזמן העבודה ובמסגרתה, מפגיעה על ידי אדם אחר, חפץ מסוים, נפילה או כל סיבה אחרת ובתנאי שלנפגע לא היה חלק מעשי מכוון בגרימת התאונה. 

מכיוון שלא תמיד ניתן להוכיח בקלות את הקשר הישיר בין התאונה עצמה לבין העבודה, וכן בשל ההתמודדות הבירוקרטית הלא קלה מול גופי הביטוח השונים, מומלץ מאוד להיעזר בשרותי עורך דין תאונות עבודה מנוסה, שיוכל לשפוך אור על הכדאיות שלכם במאמצים הכרוכים בהגשת תביעה. 

כיצד מתבצע החישוב של סכום הפיצוי על תאונת עבודה?

דמי פגיעה משולמים כפיצויים על תאונות עבודה, בתנאי שהתאונה אכן הוכרה על ידי ביטוח לאומי ככזו. בנוסף, דמי הפגיעה ישולמו רק למי שעקב הפגיעה אינו מסוגל לעבוד.

דמי הפגיעה משולמים על ידי הביטוח הלאומי וכן על ידי חברות הביטוח הפרטיות, במקרה שהנפגע היה מבוטח בחברת ביטוח כלשהי בסעיפים הרלוונטיים. 

באופן כללי, חישוב דמי הפגיעה לעובדים שכירים ולעובדים עצמאיים, יהיו מחושבים באופן הבא – הנפגעים יקבלו 75% מההכנסות שלהם בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש, של אותו חודש בו אירעה התאונה, חלקי 90 – המתייחסים לשכר היומי. 

לדוגמה: אדם מבוטח נפגע בתאונת עבודה ב-18 לפברואר – דמי הפגיעה שלו יחושבו על פי המשכורת שלו בחודשים נובמבר, דצמבר וינואר. 


הנה כמה נקודות חשובות אליהן יש לשים לב, כאשר אתם רוצים לחשב את גובה דמי הפגיעה במקרה של תאונת עבודה:

  • ניתן לחשב את דמי הפגיעה גם לפי ההכנסות באותו חודש של הפגיעה, במידה והתוצאה של גובה דמי הפגיעה ייצא לטובת הנפגע. (לדוגמה: אדם מבוטח נפגע בתאונת עבודה ב-18 לפברואר – דמי הפגיעה שלו יחושבו על פי המשכורת בחודשים דצמבר, ינואר ועד ה-18 לפברואר.)
  • גובה דמי הפגיעה לא יעלה על כ-1241.25 ₪ ליום. (נתון משתנה, נכון לשנת 2024).
  • בחישוב של דמי הפגיעה, יום עבודה נחשב כ-8 שעות עבודה ליום.
  • מגובה דמי הפגיעה, מנוכים מיסים שונים כמו מס הכנסה, ביטוח בריאות וכן ביטוח לאומי.
  • במקרה שהרופא התעסוקתי קבע שהעובד זקוק לפחות מ-12 ימי מנוחה, על המעסיק לשלם 75% מהמשכרות שלו בשלושת הימים הראשונים כאשר מהיום הרביעי והלאה, חובת התשלום עוברת לתשלום דמי הפגיעה על ידי ביטוח לאומי. מעל 12 ימי מנוחה – המעסיק ישלם עד היום התשיעי ומהעשירי, ישלם הביטוח הלאומי.
  • התקרה של גובה דמי הפגיעה מביטוח לאומי, יהיו 25,000 ₪ בסך הכל. 

החשיבות של עורך דין תאונות עבודה לדמי הפגיעה

כאמור, בכדי לקבל את דמי הפגיעה ולזכות בתביעה, יש להוכיח קשר ישיר וסיבתי בין התאונה לבין מקום העבודה שלכם. כמו שאתם יכולים לנחש, חברות הביטוח השונות לא יקפצו על ההזדמנות לשלם לכם וחובת ההוכחה – מוטלת עליכם. 


עורך דין תאונות עבודה יוכל לא רק לעזור לכם לקבל את דמי הפגיעה במקרים הרלוונטיים, הוא גם יעזור לכם להבין האם בכלל כדאי להגיש את התביעה וישפר את הסיכויים שלכם לזכות בה. 

משרד רואי חשבון בתל אביב

מידע ליצירת קשר

Skip to content