דף הבית » איך לבחור רואה חשבון בשביל העסק שלכם?
איך לבחור רואה חשבון בשביל העסק שלכם?
אילו סוגי שירות נותן רואה חשבון?
רואה חשבון עשוי להיכנס לתמונה כבר בשלבים הראשונים של הקמת העסק. אם אתם רוצים שהעסק יהיה רשמי, השאלה איך לבחור רואה חשבון רלוונטית עבורכם כבר כעת, ללא דיחוי. זאת מכיוון שבין יתר הדברים הוא מסייע עם פתיחת עסק במובן זה שהוא יטפל בפתיחת תיקים עסקיים ברשויות. בין סוגי השירותים שנותנים רואי חשבון, מהקמת העסק ולכל אורך הדרך, ניתן לציין למשל:
- פתיחת תיקים ברשויות – רישום העסק במס הכנסה, רישום העסק במע"מ, רישום בביטוח לאומי.
- הכנת דוחות הנדרשים – למשל דוחות רווח והפסד, דוחות תזרים מזומנים, מאזנים. הדוחות מותאמים לסוג העסק, פטור, עוסק מורשה, חברה בע"מ וכדומה.
- הפחתת חבות המס – על ידי שימוש בכל ההיתרים והאפשרויות בפקודת המיסים ובחוק, להכרה בהוצאות העסקיות.
- בחינת רווחיות עסקית – הן לצרכי דיווחי המס והן על מנת לסייע בשיפור התנהלות עסקית בהמשך.
- ביצוע תיאומי מס, הגדרת נקודות זיכוי וכדומה – על מנת לקבל החזרי מס למי שמגיעים לו החזרים.
- הכנת תיעוד שוטף של פעילות העסק (לרוב על ידי צוות של מנהלי חשבונות), כמחויב על פי חוק. מדובר בתיעוד ספרי העסק, על בסיס תוכנה חשבונאית ורישום פקודות יומן.
- אם כן, כאשר אתם שואלים איך לבחור רואה חשבון, התשובה היא לבחור איש מקצוע מנוסה, אשר מכיר היטב ויודע לבצע את כל הדברים שהזכרנו כאן. מובן שרואה חשבון נדרש ליותר מכך, במקרים מסוימים. לדוגמא, עסקים שהם גם שותפויות עסקיות, יעדיפו לעבור עם רואה חשבון בעל ניסיון בטיפול בשותפויות. עסקים שמוגדרים חברה בע"מ יעדיפו לעבוד עם רואה חשבון שמנהל משרד שמייצג חברות בע"מ בסדר גודל דומה או גדול יותר (מבחינת היקף פעילות, ענף, הכנסות וכדומה).
למה בכלל יש לך צורך ברואה חשבון בשביל העסק שלך?
אילו יתרונות יש לעבודה עם רואה חשבון מרגע פתיחת העסק?
איך להחליט האם לבחור רואה חשבון פרילאנסר או משרד רואי חשבון גדול?
בדומה לנהוג אצל עורכי הדין, גם בתחום הפיננסי והחשבונאי ניתן למצוא סוגים שונים של משרדים. ישנם משרדי רואי חשבון גדולים מאוד, ישנם משרדים בגודל בינוני ויש גם רואי חשבון שהם פרילנסרים. כאן, השאלה איך לבחור רואה חשבון מתקשרת עם צרכי העסק שלכם. לדוגמא:
- אם מדובר על עסק קטן, אפשר בהחלט לבחור רואה חשבון פרילנסר. כך גם אם אתם בעצמכם פרילנסרים או שהיקף הפעילות בשלב הזה צפוי להיות מצומצם.
- אם מדובר על הקמת חברה בע"מ, הקמת שותפות גדולה או רשת, זה בהחלט במקום לפנות למשרד רואי חשבון גדול.
- בניהול של חנות מקוונת או עסק אונליין מסוג רגיל, לא חייבים לבחור משרד רואי חשבון גדול, אולם אם הפעילות אונליין צפויה לגדול מאוד, משרד גדול בהחלט יכול לבוא בחשבון.
אנו מקווים כי כעת יש לכם את הכלים המתאימים לקראת בחירת רואה חשבון המתאים לצרכים שלכם ועל פי מאפייני העסק החדש שלכם. נבהיר, כי רואה החשבון שלכם צפוי לסייע לכם לאורך הדרך בנושאים רבים נוספים שלא הוזכרו כאן. לדוגמא, ביצוע תיאום מס הכנסה או טיפול בהחזרי מס, בגין השנים שלפני הקמת העסק. ניצול נכון של מקסימום נקודות הזיכוי המגיעות לכם, לרבות נקודות זיכוי לתואר ראשון, נקודות זיכוי על פי מקום מגורים, מצב משפחתי וכדומה. טיפ לסיום – תמיד בחרו לעבור עם רואה חשבון שיודע להעניק לכם את היחס האישי. הוא צריך להיות חד ועירני אך גם קשוב, מקצוען בענייני מיסוי וחשבונאות, אך גם בעל ראש פתוח ויצירתי, בשאלות עסקיות שבהן תרצו להתייעץ בתחילת הדרך או לאחר מכן.